Ravelijnlezing Proefmei en de Liberation Kitchen
24 mei 2019
Bergen op Zoom, 23 mei 2019- Het is een jaarlijks terugkerend evenement in West-Brabant, de Ravelijnlezing. Na de lezingen over het thema water van Deltacommissaris Peter Glas en Rijksbouwmeester Floris van Alkemade, volgt dan een ontvangst tijdens Proefmei.
Proefmei is een culinair evenement waar de West-Brabantse horeca zich aan een breed publiek presenteert. Horeca- ondernemer Dennis van Tilburg en Chefkok Johan Joosen presenteerden daar de Liberation Kitchen. Een verwijzing naar het schaarste menu van de oorlogsjaren en het feit dat wij kunnen vieren dat Brabant 75 jaar vrij is. Burgemeester Frank Petter en cdK Wim van de Donk fungeerden als souschef, gedeputeerde Ben de Reu van Zeeland maakte duidelijk dat asperges en aardbeien toch niet zonder Zeeuwse aardappelen kunnen en onderstreepte de waarde van goede samenwerking met West-Brabant en de provincie.